Display advertising: adverteren op relevante websites

De beste, snelste en meest voordelige manier om online zichtbaarheid te vergroten blijft display advertising. Display advertising is een vorm van online adverteren waarbij je banners inzet op relevante websites om jouw doelgroep online te bereiken.

Om het optimale resultaat uit jouw display campagne te halen werken wij met een Real Time Bidding (RTB) systeem, ook wel automated trading genoemd. Hierdoor kunnen wij jouw boodschap op tientallen, relevante websites tegelijkertijd vertonen en kunnen wij realtime jouw campagne optimaliseren. Zo behalen wij het beste resultaat tegen zo laag mogelijke kosten.

Je kunt Display Advertising op twee manier inzetten.

  1. Een prospecting campagne
  2. Retargeting
display banner formaten new sales company

Bereik je doelgroep met Prospecting

Het doel van een prospecting campagne is branding & awareness creëren én relevant verkeer naar je website krijgen. Voorafgaand aan iedere online display campagne stellen we een strakke, relevante lijst van websites samen die past bij jouw doelgroep én natuurlijk bij het imago van jouw bedrijf. Met deze ‘whitelist’ zorgen we ervoor dat je online zichtbaar bent bij je doelgroep, maar ook in de juiste regio.

Geotargeting

Met Geotargeting kunnen we tot een straal van 500 meter nauwkeurig jouw doelgroep targeten. Hierdoor is het mogelijk om op landelijke websites te staan, maar alleen potentiële klanten in jouw eigen regio te bereiken. Jouw budget wordt hierdoor zo effectief mogelijk ingezet. Geotargeting kan op basis van provincie, stad of postcode worden gericht.

Dynamische geotargeting

Voor franchisegevers of ondernemingen met meerdere vestigingen is het ideaal om een dynamische geotargetingcampagne op te zetten. Met dynamische geotargeting kun je één campagne optuigen voor al jouw vestigingen met in iedere regio een andere boodschap. Dit doen wij onder andere voor VBO Makelaar, Bosch Car Service, Goodyear Dunlop, State of Art, Johnny’s Burgers ea.

Voordelen van Display Advertising

✔  Laagste CPM-tarieven voor prospecting, retargeting en RON (Run of Network)

✔  Optimale targeting van je doelgroep

✔  Zelf invloed op welke websites jouw banners getoond worden

✔  Dagelijkse optimalisatie voor het beste resultaat

✔  Uitgebreide & transparante rapportages

✔   inApp advertising mogelijkheden

✔  Inzicht in ‘Audience profielen’ op basis van bannercampagne

Converteer je website bezoekers met Retargeting

Uit onderzoek is gebleken dat men tussen de 5-12 contactmomenten nodig heeft om over te gaan tot conversie. Retargeting is uitermate geschikt om conversies op je website te realiseren. Met de inzet van retargeting zullen mensen die jouw website bezocht hebben, maar bijvoorbeeld geen bestelling hebben gedaan, of brochuredownload of een contactformulier hebben ingevuld, weer terugkeren naar je website. Dit doe je door automatisch een retargetingbanner te vertonen op websites die ze bezoeken of op social media.

Belangrijk bij de inzet van retargeting het instellen van de frequentie van de bannervertoningen. Zo blijft jouw organisatie ‘top of mind’ zonder te irriteren! En dat is exact wat je wil wanneer jouw bezoeker koopdrang heeft.

Val nóg meer op met High Impact Rich Media banners

High Impact Rich Media banners hebben een groter formaat en vallen dus meer op. Het is ook mogelijk om bijv. producten aan te bieden in een dynamische High Impact Rich Media banner. We bouwen de banner zo op, dat hij data uit jouw database op kan halen en kan weergeven. Als jouw potential bijvoorbeeld zoekt binnen jouw webshop naar een bruine leren riem, kunnen wij alle bruine leren riemen en andere suggesties die aan die zoekopdracht voldoen, in banners laten zien.

Meer weten?

“Wij werken al tientallen jaren met Adscience op gebied van programmatic inkoop. Ons doel is om onze klanten op het juiste moment, bij de juiste doelgroep zichtbaar te laten zijn.
Meer weten over Display advertising? Stuur mij een bericht.”

020-7165896 

Richard Sweep – Trafficer

Neem contact met mij op!

Even brainstromen?

Laat je gegevens hieronder achter. Wij zorgen voor een Marketing- of Salesspecialist om je gedachten mee te wisselen.

Start typing and press Enter to search