prettysocial media: branded content op Facebook - B2B marketing

prettysocial media - New Sales Company

Als je met B2B marketing aan de slag gaat is aanwezig zijn op LinkedIn natuurlijk vanzelfsprekend. Maar wist je dat je ook via Facebook en Instagram de juiste B2B personen kunt bereiken? Veel van onze klanten zijn verbaasd wanneer ze ontdekken dat ook via deze kanalen kwalitatieve B2B leads binnen kunnen komen. Hoe precies? Via prettysocial media!

Via prettysocial media plaatsen wij branded content op Facebook en Instagram. Voor talloze merken plaatsen wij een advertentie uit naam van invloedrijke social mediapublishers. Een soort influencer marketing, maar dan net even anders!

Onze publishers, veelal bekende tijdschriften of online community’s, hebben een gevestigd imago en een groot aantal fans. Door je boodschap te verspreiden via deze publishers komt deze over als authentiek en betrouwbaar. Je laat een ander jouw boodschap vertellen. Hét grote voordeel wanneer je werkt met influencers.

prettysocial media voor B2B marketing?

Werkt prettysocial media ook voor zakelijke klanten? Zeker! Met toegangsrechten tot de pagina’s van meer dan 350 publishers is er binnen elk segment een geschikte match te vinden. Dus ook binnen het zakelijke (B2B) segment.

Op basis van de gewenste boodschap en het beschikbare budget bekijkt ons team van specialisten welke publishers bij de B2B campagne zouden passen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Sprout, Elsevier Weekblad of Management Team. Daarnaast zijn er tal van publishers die passen bij verschillende thema’s, zoals Hart voor Auto’s en Technisch Weekblad, maar ook Gezondnu of delicous magazine Nederland.

Met zakelijke klanten als Greenchoice en DutchLease hebben we inmiddels verschillende B2B social media campagnes achter de rug. Om zakelijke lease-auto’s onder de aandacht te brengen bij een relevante doelgroep werd een organische post en advertising uit naam van Hart voor Auto’s en Autoblog.nl geplaatst. Met een CTR (doorklikratio naar de website) van bijna 2% en een aanzienlijke hoeveelheid kwalitatieve leads is deze B2B campagne een succes te noemen!

Gericht zakelijk targeten

Wil je nog gerichter je zakelijke doelgroep bereiken en zeker zijn dat je de juiste te pakken hebt? Met behulp van een Facebookpixel kunnen we gebruikers op Facebook en Instagram vinden die lijken op jouw websitebezoekers: een zogenaamde lookalike audience.

Een Facebookpixel is een stukje code dat bijhoudt wie op welke websitepagina’s zijn geweest, én hoe lang. Op basis van deze verzamelde gegevens kunnen lookalike doelgroepen aangemaakt worden in een prettysocial media campagne.

Dankzij de authenticiteit en betrouwbaarheid van de publisher is de doelgroep sneller geneigd door te klikken naar jouw website. Op die manier ben je dus snel verzekerd van relevante leads!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van B2B social media marketing? Neem dan contact met ons op! Wil je meer informatie over prettysocial media? Bekijk dan deze pagina.

Auteur: Marion aan ’t Goor
Geplaatst op: 28 maart 2019
Bijgewerkt op: 26 mei 2020