Social Selling

‘Every Company is a Media Company’ – Tom Foremski

Elk bedrijf kan met behulp van (online en social) media zijn boodschap of story wereldkundig maken en vertellen naar elke gewenste doelgroep (zijn klanten, zijn personeel, elke relevante gemeenschap). Daarmee wordt elke bedrijf een producent en distributeur van content.

New Sales Company helpt bedrijven hun story te ontwikkelen, hier content over te maken en deze te verspreiden op relevante (online en social) mediakanalen. Door het creëren en verspreiden van deze content kunnen wij relaties opbouwen met gewenste doelgroepen met als doel op een structurele manier succesvolle en meetbare (sales)resultaten boeken voor onze klanten.

Dit proces noemen wij Social Selling: Het proces om via actieve aanwezigheid op (sociale & digitale) mediaplatformen meer traffic, engagement en sales te genereren.

 

Waar ondersteunen we concreet mee?

Met het toepassen van Social Selling creëren we de vereiste 5-7 contacten die nodig zijn om een cold lead te transformeren naar een warme lead en vervolgens naar conversie. Wij werken vanuit:

 

  1. Ontwikkelen van een strategie, die uitgaat van een optimale customer experience.
  2. Produceren van conversiegerichte content, die het merk onderscheidend maakt.
  3. Toepassen van effectieve mediacampagnes, welke leiden tot resultaat.

 

Hieronder een overzicht van de mediakanalen die we inzetten.

Social Selling

“A man who stops advertising to save money, is like a man who stops a clock to save time” – Henry Ford

PROSPECTHERKENNING

Prospectherkenning, een online salestool, herkent de zakelijke bezoekers op uw websites en stelt u in staat hen te analyseren op interesse en betrokkenheid.
Wij zien het bezoek van prospects aan uw website als een signaalfunctie; het zegt ons dat er een behoefte is die verder ontwikkeld kan worden. Door Prospectherkenning te gebruiken maakt u uw sales- en marketingmix compleet; Meer Leads, Meer Omzet!​

​meer over prospectherkenning

SEARCH ENGINE ADVERTISING (SEA) EN GOOGLE ANALYTICS

Elk bedrijf wat online gevonden wil worden kan niet zonder goed ingericht Google account! Google Adwords, My Business, Webmaster Tools gekoppeld aan Analytics en Tag Manager is eigenlijk een vereiste om online succesvol te kunnen zijn. New Sales Company heeft alle kennis en expertise in huis om hiervoor te zorgen.

​meer over Google Adwords en Analytics

ADVERTEREN OP LINKEDIN

Om de zakelijke doelgroep te bereiken is adverteren op LinkedIn een erg geschikt kanaal. De inzet van een gesponsorde update is een zeer effectieve manier om gericht een specifieke zakelijke en/of zakelijk georiënteerde doelgroep te bereiken. ​

​meer over adverteren op linkedin

MARKETING AUTOMATION

De marketingafdeling en salesafdeling binnen een organisatie streven vaak naar hetzelfde einddoel, namelijk het genereren van (new) business. Ze zijn nauw met elkaar verbonden. Daar waar Marketing zich focust op een breed publiek is Sales het creëren van persoonlijke contactmomenten én behoefte. Wij hebben marketing en sales geïntegreerd in één geautomatiseerd systeem: Sharpspring.​

​meer over marketing automation

RETARGETING

Zichtbaarheid en naamsbekendheid heeft altijd een positieve invloed op sales. Door bij prospects ‘on top of mind’ te zijn én te blijven neemt de kans op conversie toe.
Een ideale manier om hieraan invulling te geven is retargeting. Uw banners worden vertoond op websites waar de bezoeker zich bevindt. Hiermee creëert u een nieuw contactmoment met uw doelgroep en leidt u bezoekers opnieuw terug naar uw website. ​

​meer over retargeting

QUICKSCAN

Onze visie is dat met een goed werkende website de resultaten positief worden beïnvloed. Een goede website verleidt potentiële klanten en wordt tevens goed gevonden in zoekmachines. Het zorgt ervoor dat de bezoeker tot actie over gaat. De QuickScan is een snelle en goedkope manier om te analyseren hoe de ‘klantreis’ verloopt voor uw potentiële klanten.

​meer over onze quickscan