Museumhopdag deel 1: de grote vier van Amsterdam

Als mediabureau met zo’n 40 klanten in de museumbranche zien we natuurlijk heel veel moois. Zonder uitzondering worden we bij ieder bezoek aan onze klanten verrast, verwonderd of door elkaar geschud. Daarom alleen al is het zo leuk om onze klanten regelmatig te bezoeken. Daarom hebben we de museumhopdag geïntroduceerd! Een dag waarbij twee gewaardeerde collega’s (die actief zijn in deze branche) bij diverse musea langsgaan en jou meenemen in hun belevingswereld. Dit is het verslag van de eerste ‘museumhopdag’ in… Amsterdam!

Nieuwsgierigheid is ons gelukkig niet vreemd en daarom bezoeken we met enige regelmaat ook musea die niet tot onze klantenkring behoren. Dus gaan Nathalie Hagenstein en ik zo nu en dan ‘museum hoppen’. Lees: Leuke nieuwe ideeën opdoen voor onze campagnes, kennis vergroten en …originele, coole content maken.

Afgelopen maand hebben we ‘de grote drie’ in Amsterdam bezocht. Maar misschien moet ik wel zeggen ‘de grote VIER’ want naast ‘het Stedelijk’, ‘het Rijks’ en ‘het Van Gogh’ is ‘het Moco’ ook een pareltje op het museumplein. Het was mooi om te zien dat dit, voornamelijk ‘street-art’ museum, zelfs in deze Coronatijd nog veel wordt bezocht door een relatief jong publiek.

En hoewel de andere 3 oude bekenden voor ons waren, was het toch een verademing om door de zalen te zwalken en ons weer eens te vergapen aan de oude meesters, moderne, soms onbegrijpelijke kunstwerken en aan mannen zonder oor. (met alle respect!)

Uiteraard is het veel teveel om deze 4 musea in een dag ‘te doen’.  Maar wat dat betreft zijn musea net als kinderen: Het is overweldigend, intensief en soms heel zwaar maar…..je krijgt er ZOVEEL voor terug!  Ik kan niet wachten tot de volgende HOP dag.

New Sales Company - Arend Edel

Auteur: Arend Edel
Geplaatst op: 24 september 2020
Bijgewerkt op: 24 september 2020