Marketing Automation

MEER RENDEMENT MET MARKETING AUTOMATION

Marketing en Sales op elkaar afstemmen
De marketingafdeling en salesafdeling binnen een organisatie streven vaak naar hetzelfde einddoel, namelijk het genereren van (new) business. Ze zijn nauw met elkaar verbonden. Daar waar Marketing zich focust op een breed publiek is Sales het creëren van persoonlijke contactmomenten én behoefte.
Toch zien we vaak dat er een gat ontstaat tussen de marketinguitingen enerzijds en de salesactiviteiten anderzijds. Het gevolg is dat het contact met de prospect verloren gaat. Zonde, want de klant is opgewarmd en klaar om de salesfunnel in te gaan. Daarom hebben wij marketing en sales geïntegreerd in één geautomatiseerd systeem: Sharpspring.

Waarom Marketing Automation?
Marketing Automation, of eigenlijk Sales Automation, betekent het helpen van prospects in het aankoopproces door het geautomatiseerd aanbieden van relevante content. Door het gebruik van deze technologie weet je wat jouw potentiele klant doet en waar hij/zij zich op het internet bevindt.

Dit heet Lead Nurturing, oftewel het proces van volgen & bewerken van leads om tot het hoogste rendement te komen. Door het toepassen van leadscoring zorg je ervoor dat de lead op het juiste moment wordt benaderd. Hiermee zorg je voor betere conversiecijfers.
Marketing Automation speelt dus automatisch in op het gedrag van de prospect. Het zorgt ervoor dat jouw marketing- en salesafdeling slimmer kan gaan werken en zich op andere taken kan focussen. Kostenbesparend kun je marketing automation dus wel noemen!

Waarom Sharpspring?
Sharpspring is een marketing automation software die ideaal is voor kleine tot (middel)grote bedrijven. Bij Sharpspring zit je namelijk niet vast aan een jaarcontract. Het is maandelijks opzegbaar. Daarnaast is de prijs van Sharpspring voordelig, namelijk 10% van wat vergelijkbare platforms ervoor vragen.

Sharpspring is de afgelopen 3 jaar twee keer als nummer 1 verkozen tot beste Marketing Automation software door Emerce 100. In 2017 werd Sharpring nummer 2. Reden voor deze goede uitverkiezing was de goede prijs/kwaliteit verhouding. Bron: Emerce

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Doe nu onze demo en ervaar zelf de kracht van marketing automation. Met deze demo laten we je zien hoe Marketing Automation werkt én mag jij jouw favoriete chocolade smaken kiezen!