De online marketing strippenkaart: laagdrempelig en… zeer effectief!

Foto: EagleNobleFoto

Juist in deze ‘Corona-tijd’, waarin je je als museum in allerlei bochten moet wringen om het hoofd boven water te houden, moet je veel in contact blijven met je bezoekers. De noodzaak om je communicatie op orde te hebben is dus groot, want bijna elke week verandert er wel wat.

Als museum-marketeer weet je meestal heel goed hoe je hiermee om moet gaan maar soms is er net even wat meer behoefte aan ondersteuning of een frisse blik. Om die reden hebben wij de ‘consultancy-strippenkaart’ in het leven geroepen. Een laagdrempelige manier om even te sparren met een online marketingspecialist met ervaring in de museumbranche.

Nu er veel minder bezoekers zijn toegestaan en er zelfs her en der tentoonstellingen worden opgeschort, is er misschien niet direct een noodzaak om een (grootschalige) campagne te draaien. Toch merken we dat er meer behoefte is om eens te sparren over andere dingen.

Veel online-werkzaamheden kunnen namelijk behoorlijk technisch en ingewikkeld zijn en regelmatig krijgen we daarom vragen als: ‘Heb ik mijn landingspagina’s wel op orde?’; ‘Ga ik op de juiste manier met mijn pixels om?’ of ‘Haal ik wel het optimale uit mijn Google-omgeving?’.

Vaak zijn het uitdagingen die onze klanten niet direct willen uitbesteden, maar waarover ze wèl af en toe eens met een betrouwbare partner een uurtje van gedachten zouden willen wisselen. (Uiteraard een partner met aantoonbare ervaring in de museumbranche.) Wij zien dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van deze mogelijkheid tot ‘sparren’ met eigenlijk altijd direct resultaat (voor de klant) tot gevolg. Vandaar dat de reacties zeer enthousiast zijn.

De consultancy-strippenkaart! Hoe werkt het?

De consultancy-strippenkaart dus hoe dat werkt dan? Heel eenvoudig! Je koopt een strippenkaart van 10 uur en op het moment dat er behoefte is aan ondersteuning op het gebied van online marketing, laat je je kaart “afstempelen”. Dit kan voor elke vorm van ondersteuning. (We komen je desnoods helpen om je schilderijen recht te hangen 😉  Vervolgens komen we bij je langs of  we doen een Skype-call. Net hoe het uitkomt. Heel laagdrempelig en… kostentechnisch zeer interessant.

Meer weten? www.nsc.nl/consultancy