Elke dag verbaas ik me weer. Oprecht. Elke dag.
Ik verbaas me over hoe ‘wij mensen’ denken. En hoe wij handelen op basis van dit denken. Hoe groot vaak de verschillen zijn tussen wat we zeggen en wat we (uiteindelijk) doen.

We vinden allemaal dat achter het stuur kruipen met drank op niet meer kan. Toch blazen er nog regelmatig bestuurders met dichtgeknepen billen boven de toegestane promillage.
Niemand die ik ken stuurt nog appjes of SMS-jes tijdens het autorijden. Toch neemt het aantal ongelukken toe waarvan wordt vastgesteld dat dit de oorzaak is.

​En valt het jullie ook op dat iedereen die voor ons rijdt treuzelt in het verkeer en dat iedereen die ons inhaalt een onverantwoordelijke maniak is?​
​​We stellen onszelf en onze eigen houding en gedrag als norm. Iedereen en alles wordt langs deze (zeer smalle) lat gelegd. Op zich heel menselijk en begrijpelijk. Maar wat nou als we iets willen bereiken? Dan wordt het in rap tempo heel ingewikkeld.

Want als je je eigen houding en gedrag ter discussie stelt, zal je moeten beginnen met iets heel griezeligs: Zelfreflectie. Wat is datgene wat jou definieert? Waar word je gelukkig van? Waar kom jij van in beweging?

Wat willen wij graag veranderen? Naar welk lijstje je ook kijkt, werken aan een betere gezondheid en meer tijd doorbrengen met geliefden staat bijna altijd in de top 3. Je zou denken dat juist deze veranderingen eenvoudig te implementeren zijn. Een kwestie van keuzes maken toch?
Maar de werkelijkheid is vaak hardnekkiger. Wat je doel ook is, wat je ook wilt bereiken. Vaak zijn er beren op de weg. Je comfortzone, prettig of niet, is een lastige plek om te verlaten. Aannames die we doen of aannames die over ons gedaan worden werken ook niet ter verhoging van de feestvreugde.

Ook tijdens trainingen merk ik dat de clichés vaak kloppen:

“Do as I say, don’t do as I do
Talk the talk and walk the walk”

Het schrijven van een blog ligt definitief niet in mijn comfortzone. Terwijl ik mijn eigen verhaal teruglees merk ik dat ik alleen maar vragen stel en geen antwoorden heb. De “juiste” houding en gedrag is geen exacte wetenschap maar vooral een bijzonder individuele strijd. Laat ik dan ook eindigen met een persoonlijke tip:

Neem 1 risico per dag en doe 1 ding per dag waar je bang voor bent!
Serge Maesen, Trafficer New Sales Company

10 juni 2017

Even brainstromen?

Laat je gegevens hieronder achter. Wij zorgen voor een Marketing- of Salesspecialist om je gedachten mee te wisselen.

Start typing and press Enter to search