Het promoten van de stad Gorinchem als het perfecte uitje in eigen land

Gemeenten case

Gorinchem is de grootste authentieke vestingstad van Nederland. En dat mag de hele wereld weten natuurlijk! Maar hoe zorg je dat Gorinchem hierom bekend staat?

De vraag

Een landelijke multi-channel campagne van twee maanden lang, om Gorinchem op de kaart te zetten als grootste, authentieke vestingstad van Nederland. En natuurlijk: het imago versterken, naamsbekendheid vergroten en heel veel traffic naar de website leiden. Dat was de opdracht.

Aanpak & Resultaten

We hebben de campagne opgedeeld in verschillende fasen: in de eerste maand lag de focus op branding en awareness, om de doelgroep kennis te laten maken met de stad en ze enthousiast te maken. In de tweede fase verschoof de focus naar traffic en conversie. In deze fase hebben we vol ingezet op traffic naar de website om mensen daadwerkelijk een dagje naar Gorinchem toe te krijgen.

De mediakanalen voor deze marketingcampagne waren:

De inzet van al deze kanalen werkt versterkend, omdat je tijdens verschillende beslissingsmomenten zichtbaar bent. Dit heeft een heel positief effect gehad op het directe en organische verkeer naar de website binnen de campagneperiode.

Beluister hier de Spotify advertentie (30 sec): 

 

Overperformen met prettysocial media

Binnen de tweede fase is ook gebruik gemaakt van prettysocial media. Dit is een branded content campagne op Facebook en Instagram. De advertentie wordt geuit via een bekende Facebookpublisher. We hebben onder andere samengewerkt met de publishers Fiets Actief, Buitenleven en Vrij Magazine.

Deze vorm van adverteren op Facebook werkt perfecte voor Stichting Gorinchem Citymarketing. De doelgroep van de adverteerder en van de publisher komt namelijk nagenoeg overeen. Dit bleek uit de hoge CTR naar de website van Stichting Gorinchem Citymarketing. Het doel was een CTR van 1%. Via de publishers haalden we makkelijk 3%.

New Sales Company - Jacob Poortinga

Meer weten?

Jacob - Managing Partner

“Jouw doelstellingen behalen, daar doen wij het voor. Om dit te bereiken is het key je merk- en verkoopdoelstellingen op elkaar aan te laten sluiten. En laat dit nou net onze specialiteit zijn. Meer weten? Bel of mail mij gerust!”

FAVORITE CHOCOLATE
Cookie dough & crispy cookie (ontdek het verhaal)