Gemeenten aan de Slag

Gemeenten aan de Slag

​Op verzoek van de Gemeente Almere heeft New Sales Company begin 2016 een training ontwikkeld voor mensen in een uitkeringssituatie en een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels is de samenwerking met de Gemeente Almere na een tweetal pilot trainingen gecontinueerd. Als rode draad van de training is de stelling: Neem 1 risico per dag en doe 1 ding per dag waar je bang voor bent. ​Een training gericht op Houding en Gedrag, Almere aan de Slag!

Omdat dit traject zo succesvol is gebleken hebben wij het ook voor andere gemeenten in gang gezet!

Hoe is ‘Aan de Slag’ ontstaan?

De mooiste dingen ontstaan vaak door toeval of simpelweg door in beweging te komen. Zo is ook deze training ontstaan. New Sales Company heeft samen met de gemeente Almere een training ontwikkeld richting Houding en Gedrag. Deze training is er specifiek op gericht om mensen vanuit een bijstandsuitkering verder te helpen naar bestendig werk.

Wat is ‘Aan de Slag’?

De training begint bij zelfreflectie. Waar ben je goed in? Waar ben je fantastisch in? Wat zijn jouw competenties en hoe zet je deze het beste in? Veel werkzoekenden blijven zoeken naar hun ‘oude baan’, terwijl de meeste werkzoekenden de zaken juist anders moeten gaan aanpakken. Wat ze tot nu toe gedaan hebben heeft namelijk niet het gewenste resultaat gehad. Dat betekent veranderen.
Veranderen gaat niet zonder de bewustwording van je eigen comfortzone. En de benodigde Houding en Gedrag om uit je comfortzone te komen. Ook wordt er aandacht gegeven aan de Kennis en Kunde die je nodig hebt.
Want een baan vinden is lastig, de baan succesvol invullen misschien nog wel lastiger.

Waarom ‘Aan de Slag’?

Mensen in een uitkeringssituatie zijn soms al langere tijd weg van de arbeidsmarkt. Het wordt steeds moeilijker om gemotiveerd te blijven als je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatie of als je na elk gesprek een afwijzing krijgt. Maar waar wringt de schoen? Is het de CV, je LinkedIn of de motivatiebrief? Veel gemeenten voorzien in uitstekende cursussen om ervoor te zorgen dat dit allemaal prima op orde is, maar deze cursussen zijn allemaal gericht op 1 doel. Het sollicitatiegesprek. Maar dan?

Onze meerwaarde, wij leren ook omgaan met:

  • ‘het gat’ in je CV
  • een gebrek aan relevante opleidingen en bijbehorende diploma’s
  • de juiste Houding en Gedrag

Succesfactoren

Een goede samenwerking met verschillende disciplines binnen de gemeente is cruciaal voor een succesvol traject. Tijdens de training is er voortdurend overleg tussen de trainer en de werkmakelaars en accountmanagers van de gemeente. Zij vormen gezamenlijk het team “Aan de Slag”.

Een aantal succesfactoren op een rij:

  • Het traject duurt langer dan de 8 weken die uitgetrokken zijn voor de training
  • Er is ruimte voor individuele trajecten
  • Voor de deelnemers die niet tijdens de 8 weken training zijn uitgestroomd stopt het niet na de trainingen. Zij blijven ‘in beeld’ en er blijft begeleiding

Quote van een van onze deelnemers van de training in Almere:

“Na jaren van kansloze sollicitaties nu door wat training en actieve bemiddeling vanuit de Gemeente eindelijk aangenomen bij een groot bedrijf met visie en doorgroeimogelijkheden. Bedankt Serge Maesen en Sander Kraaij”